Iwan Nijkamp

Iwan Nijkamp
T. 06 - 523 261 47
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oprichter van, en docent aan, de Jungian Type Academy. Ik deel net als Remco graag mijn ervaringen en kennis over de JTI en ik hoop dat we met onze passie mensen kunnen inspireren ook te gaan werken met dit mooie instrument die een gemeenschappelijke taal biedt met handvatten om wederzijds begrip te kweken bij mensen.

Naast mijn werk voor de academy ondersteun en adviseer ik mensen en bedrijven met werkgerelateerde vraagstukken via mijn bedrijf IN Talenten Verbinden.

iwan nijkamp

Mensen omschrijven mij als open, positief, enthousiast en iemand met veel ideeën. Ik ben geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal en de drijfveren van een ander. Ik kan genieten van de dynamiek tussen mensen vanuit de verschillende persoonlijke voorkeuren. 

Jungian Type Academy & Typologie

In 2008 heb ik de accreditatieopleiding van de JTI gevolgd. Dick Otter mijn docent wist me zo te inspireren dat ik direct verkocht was. Ik leerde over de verschillende voorkeuren en dat ze niet beperkend zijn. Ze gaven me inzicht in mezelf maar ook in hoe ik keek naar de mensen om me heen. Het gaf me vertrouwen en nieuwe inzichten om anders om te gaan met situaties. Achteraf was de JTI accreditatie voor mij letterlijk het begin van een nieuwe weg die ik insloeg. Een verrijkende ervaring in mijn dagelijkse leven, zowel in mijn werk als prive. Voor mij een zeer waardevolle kans die er mede voor heeft gezorgd voor wie ik nu ben en waar ik voor sta.

De inzichten vanuit de Jungian Type Index en al mijn ervaringen uit de vele feedbackgesprekken vormen voor mij een belangrijke basis waarop ik terug kan vallen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Het JTI feedbackgesprek met mijn cliënten is iedere keer weer een cadeau om te geven en een bron van inspiratie voor beiden. Het JTI feedbackgesprek is bovendien hèt juiste moment om richting te bepalen in individuele trajecten en de JTI feedbackgesprekken geven vaak een vliegende start bij teamontwikkeling.

Ik heb me verder verdiept in de typologie, niet alleen door veel te doen en te ervaren maar ook o.a. door de leergangen Actiontype en Deep Motivational Drivers via Peter Murphy, Bennie Douwes en Michiel de Ruiter. Zij wisten me met hun benadering vanuit motoriek en de topsport te inspireren. Deze nieuwe inzichten sloten zeer goed aan op de ervaringen die ik al had vanuit de JTI en werden daarmee een waardevolle aanvulling op mijn uitleg tijdens feedbackgesprekken. 

Ik gebruik de JTI bij coaching- en outplacementtrajecten en in mijn werk als recruiter in de eindfase van een sollicitatieprocedure. Niet voor de werving of selectie maar puur om inzicht te geven in de persoonlijke voorkeur en de dynamiek in het team. In teams werk ik veel samen met Matthieu Beunders onder de naam teaminzicht.

Mijn enthousiasme over de JTI steek ik niet onder stoelen of banken en werkt vaak erg aanstekelijk. Ik wil niets liever dan mijn kennis overdragen op anderen. Samen werkt het nog mooier!

Hartelijk welkom bij de Jungian Type Academy. 


Iwan Nijkamp

T. 06 - 523 261 47
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers