Verschillende types en voorkeuren binnen het onderwijs

Maak kennis met methodieken en inzichten die verschillen tussen mensen die werkzaam zijn binnen het onderwijs op een positieve manier echt laten werken!

Welke leerstel heeft de leerling tegenover je? Waarom is dat belangrijk om te weten? Juist om de kwaliteit van het leren te vergroten. Door aan te sluiten op de leermethode van de leerling is het effect optimaal. Het kost de leerling minder tijd en energie om de stof tot zich te nemen. De leerling ervaart minder frustratie en heeft meer succeservaringen. 

Vanuit het JTI profiel is de leermethode van iedereen af te leiden. Meerdere scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) werken met het JTI profiel. Enerzijds om binnen onderwijs en studieloopbaanbegeleiding aan te sluiten bij de leerling, anderzijds om (in het voortgezet onderwijs) leerlingen te helpen het inzicht in zichzelf te vergroten.

Succes gegarandeerd!

Iemand die hier veel ervaring mee heeft is Ignas Jansen. Bij een aantal Masteropleidingen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wordt de Jungian Type Index (JTI) gebruikt. Twee voorbeelden hiervan geeft hij hier.

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers