Verschillende types en voorkeuren binnen de sport

Maak kennis met methodieken en inzichten die verschillen tussen mensen die werkzaam zijn binnen de sport op een positieve manier echt laten werken!

Om goed te presteren wil je dat alles klopt. De sporter die zowel mentaal als fysiek in zijn comfortzone zit. Daar zit immers snelheid, behendigheid, kwaliteit en eigenheid. Zodra de sporter uit zijn of haar comfortzone is zal de prestatie minder zijn. 

Wanneer komen sporters uit hun comfortzone? Als ze vermoeid zijn of als de druk te groot is. Coaching die aansluit op de persoonlijkheidsvoorkeur van de sporter zorgt ervoor dat de sporter zo lang mogelijk in zijn comfortzone kan blijven. 

Om volledig bij de sporter aan te sluiten is het een meerwaarde om inzicht te hebben in:

  • Het JTI profiel of het ActionTypes profiel van de sporter. Met deze kennis kun je in je coaching naadloos aansluiten bij de sporter: Coachen op het individu.
  • De Deep Motivational Drivers van de sporter; wat drijft de sporter? Waardoor gaat hij of zij aan?

 

Jungian Type Academy

jti logoJungian Type Academy - Accreditatieopleiding van de Jungian Type Index en voor typologieverdieping in Nederland. De JTI Accreditatie en de Specialisatie Modules zijn bedoeld voor professionals met mensgerichte beroepen. De kennis is breed toepasbaar in allerlei branches. Na het volgen van de accreditatieopleiding ben je JTI Certified Practitioner.

Inloggen / Uitloggen gebruikers